Bijna in Nice - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Bijna in Nice - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Bijna in Nice

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

05 September 2009 | Frankrijk, Parijs

Eerst de route.

Vanuit Parcey rijden we door allerlei kleine dorpjes en dan heeft Gerda er genoeg van (die houdt meer van het snelle werk) en stuurt ons naar de autoweg rond Grenoble.
Via de Gorges van de Vercors richting Meaudre. Een klein plaatsje in de buurt van Villard de Lance. Prachtig skigebied. Pistes in allerlei kleuren. (Dit even voor mijn fanatiek skieende schoonzoons) In Meaudre logeren we een nachtje. De volgende dag komen we in de buurt van Villard de Lance terecht in een deviation (wegomleiding) waardoor we vreselijk om moeten rijden over een prachtige col de Rousset. Dit gebied kenden we nog helemaal niet. De Vercors is mooi. We passeren het plaatsje Die en dan Moliere de Glandaz. In Moliere de Glandaz zijn we wel eens geweest en daar kan ik 's nachts nog wel eens gillend van wakker worden. Waarom ??
Het is 15 jaar geleden, we hadden net een tent gekocht en vertrokken naar Frankrijk en kwamen terecht bij Ernst Daniel in Moliere de Glandaz. Ernst had een prachtig kampeerterrein tegen een heuvel en bovenaan die heuvel woonde hij. In zijn grote huis had hij op de onderste verdieping het sanitair.
Ik zie NOG de vieze grauwe tod waarmee hij ALLES: deurklinken,toiletpotten,douches en wastafels schoonmaakte. Dat we daarna nog doorgegaan zijn met kamperen is me echt een raadsel. Zo vreselijk vies. Wim en ik hebben toen maar ons water over gods akkers laten lopen....leek ons iets beter.
Via de vieze Ernst naar de col de Cabre en dan Sisteron, Digne les Bains en Annot.
Annot is een heel gezellig dorpje in een behoorlijke smalle kloof.
We kijken op het pleintje naar jeu de boulende mannen, die veel lol hebben. Door de smalle kloof waaide (tochte) het er soms flink. En wanneer er weer zo'n windvlaag kwam
riepen de boulende mannen FERME LA PORTE !!!
Het was er heel gezellig. Annot is een leuke plaats met een echte kneuterige franse camping. Wel schoon hahaha.
We verlaten Annot en rijden de Defile du Chaudan. Ruige bergen en prachtige gorges. Het lijkt een beetje de gorges van de Tarn. Dit even ter vergelijking voor een paar familieleden die die streek kennen.

We passeren Entrevaux en zetten de camper langs de kant om het plaatsje te bezoeken. Zeer de moeite waard.
Een heus kasteel, staat ALTIJD bovenop de berg, en met 32 gr. vonden wij dat het daar prima stond.
Het had een echte, nog werkende ophaalbrug en een aquaduct. Ook had Entrevaux een station waar het beroemde treintje Nice - Dingne les Baines stopt. Wij rijden door naar Cagnes sur mer en zoeken een camping met zwembad. We krijgen inderdaad een plaatsje (de laatste, het is hier nog volop vakantie) Het is vooral druk met sorry !! grijze duiven...Wim en ik noemen dit de grijze golf naar het zuiden. Allemaal campers (Duitse, Belgische, Nederlandse en ook de Franse) campers en caravans. Met z'n allen (opa's en oma's) naar zuid Frankrijk. En of de fransen er rekening mee hebben gehouden?? Langs de weg hangen borden met een erge leuke tekening van kinderen met daaronder de tekst GRAND PARENTS ON NOUS AIMES.

Wij staan in Cagnes sur Mer onder kurkeiken, platanen en bloeiende oleanders. We blijven hier tot maandag, tot vertrek in Nice met de ferrie naar Bastia op Corsica.

We zijn inmiddels wel gewend aan het feit dat het 's avonds vroeg donker is. En dat je op een camping in het bos, in het donker zoekt naar een douche en toilet. We gebruiken ook weer lampen in de camper, die zijn toen in Noorwegen niet aan geweest.
We hebben ook nog spa blauw, water uten kullsyre uit noorwegen bij ons en afwasmiddel, disk oppvask, drygt och effektivt, rent parfymfri.

De wijn, wit rood en rose staat hier gewoon in de supermarche. En is ook nog betaalbaar.
Wim mag hier zonder vergunnig niet vissen. Dat is minder.

Tot slot het weer: tot donderdag bewolkt en af en toe regen maar sinds vrijdagmiddag stralend blauwe hemel, warm en zonnig. 32 gr.

Warme groeten uit de Alpes Maritimes

• 06 September 2009 - 09:53

Diana, Reinier:

lieve mensen,

dat is toch werkelijk weer genieten he, zo'n korte vakantie!(lacheee 3O dagen).Dat is een vorm van BEP, Ben Effe Pleite......of WIM, Wederom In M'nsas.
    Groet uit Beuninge, da's Frans voor Beuningen.

• 06 September 2009 - 19:11

Bep En Wim:

reactie op berichtje van Reinier en Diana.

In het kenteken van onze camper staan de letters:
    VLZ voor:
    Veel Liever Zigeuners.

• 08 September 2009 - 06:47

Marjolijn:

Hoi reizigers!

Als je bij Bastia naar beneden rijdt, kom je langs Arena Vescovato. Aan je rechter hand zie je in een bocht de 'winkel' La Ruche Fonciere. Wil je Irene Filippi groeten?
    Heel veel genieten op Corsica gewenst! En proost alvast op een lekker wijntje!

• 08 September 2009 - 11:02

Ineke:

Hallo Luitjes, Sorry dat ik niet eerder kon reageren !!!mn pc was doorgedraaid hij kiever dan ik he?
    ja jullie zaten 3 kwartier bij Janine in de buurt, en in Villard de Lance zijn ze getrouwd en hadden daar jl zondag nog een feest ja wat een land he? Patrick werkt voor h et Nationaal Park de Vercor, in het begin dacht ik dat dat het einde van de bewoonde wereld was,hahaha maar wel mooi he,wij waren de laatste zondag ook nog in Die op een camping aan het stromende riviertje de Die,,,Nu lieve mensen geniet ervan en liefs van uit een zonnig Vaassen Doeii Ineke

• 08 September 2009 - 14:22

Will & Annelies:

Hallo jullie tweetjes.
    Wat zou ik nu graag deze reis zelf meemaken. Kinderen eindelijk weer naar school. Het waren tropenweken voor ons maar ja! Dan maar genieten van jullie reisverhaal al zijn die franse uitspraken en beschrijvingen voor ons akekadabra. Niet goed opgelet op school en geen taalgevoel. Althans geen Frans. Maar het klinkt allemaal belissimo
    Groetjes van ons allemaal