van Hudiksvall naar Skelleftteå - Reisverslag uit Skellefteå, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu van Hudiksvall naar Skelleftteå - Reisverslag uit Skellefteå, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

van Hudiksvall naar Skelleftteå

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

08 Juni 2010 | Zweden, Skellefteå

Van Hudiksvall via Sundvall en Umeå naar Skellefteå.

Een rit van bijna 500 km. over de E4 Bijna een tank diesel leeg. Maar gelukkig niet alleen maar bossen.
Het was een tocht met als start veel bossen en de altijd aanwezige hekken. Daarna veel dorpjes en meren gelardeerd met bruggen en veel muggen. Steden met mooie gebouwen en als toetje een prachtige camping badend in het late zonlicht met een skilift, sauna, wasmachines en drogers, veel keukens, ruime Wc’s en nog ruimere douches en hele ruime plaatsen.

Omdat we een flink aantal kilometers rijden koken en eten we onderweg, aan een groot meer.
Om half 8 arriveren we op de camping hier in Skellefteå. De namen worden steeds moeilijker.

Afgelopen nacht werd het amper donker, dat zal hier wel helemaal niet meer gebeuren, 500 km. noordelijker. Daar moeten we weer behoorlijk aan wennen. We slapen wel heel goed maar het tijdstip van naar bed gaan moeten we in de gaten houden. Omdat het zo lang licht blijft heb je geen besef van hoe laat het is.

Over de brug in Umeå (universiteitsstad) zag ik in het water een wel heel bijzonder voorwerp.
(zie foto) Ik weet niet of het een deel is van de opblaaspop die in het water van de Doubrie in Millau (vorige reis) lag. Maar het is een hand in ieder geval. Maar dan heeft die pop wel een hele bijzondere reis gemaakt.

We blijven hier 2 nachten, ik ga het linnengoed verfrissen. We hebben prima internet dus kunnen morgen de verkiezingen volgen. Wij verkiezen zelf niet te kiezen, want als we rechts stemmen gaan ze links lullen en rechts vullen. Stemmen we links gaan ze rechts lullen en links vullen. Samengevat links of rechts, ze pakken ons altijd.
Kortom…….Uitermate …….Terleurstellend……

Tot slot het weer.
We hadden vandaag weer een hele mooie dag. Blauwe lucht en zon. Wel fris, geen bikini weer.

Miep: wat leuk dat je die muziek van Sofia Jannok gevonden hebt. Youtube ??of heb je die CD. Er is ook een prachtige videoclip bij met rendieren en sneeuw.

Ineke: Natuurlijk zijn er hotels, er is zelfs een ijshotel. Maar dat ijshotel sluit in april. Dan smelt ie. De keten van Best Western heeft ook in Noorwegen en Zweden hotels. En overal langs de weg staan borden met RUM (kamer) Dus je hoeft niet langs de weg te slapen.

Rick: van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Allemaal: Veel wijsheid morgen in het stemhokje.

• 09 Juni 2010 - 06:20

Will & Annnelies:

Hey hey
    Hoe moet ik mij dat ijshotel voorstellen? Om op te eten of in te verblijven? Moet je dan ook met je blote billen op een ijs-toiletpot zitten. Dan kom je er pas af in april als het ijs gaat smelten.Ik heb eens met mijn tong aan een bevroren pannetje gezeten.Dat was echt niet lekker.Leuk die wegwijzerhand in het water. Zeker een aanwijzing voor Wim waar de vissen zitten.
    Groetjes

• 09 Juni 2010 - 07:09

Miep:

YouTube zijn de geraniums van deze tijd.
    zeker de moeite waard om er wat tijd achter te zitten.groetjes