5 juli 2010 - Reisverslag uit Älvdalen, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu 5 juli 2010 - Reisverslag uit Älvdalen, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

5 juli 2010

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

05 Juli 2010 | Zweden, Älvdalen

Dag allemaal , (een extra welkom aan de nieuwe volgers Chris en Dees (die over minder dan anderhalve week ook vertrekken naar Noorwegen)

Route….bos ……bos…..bos….Tynset…Tolga…Drevsjø…….weg 26….Flotningen….Iddre
…weg 70 Zweden…..Sarna….Alvdalen.

Vanmorgen vertrekken we uit Tynset, de camping is niet om van uit je dak te gaan. Een voordeel de winkel Co-op is er tegenover.

Gisteravond kreeg ik even een deja vu, ik hoorde nogal luid Duits plaudern en jawel hoor, Har und Monika sind auch da. Toch toevallig, Noorwegen is zo’n groot land met zoveel campings en dat je dan sommige mensen vaker tegen komt. Overigens worden de Duitsers naar mate ze steeds verder in de WK komen steeds enthousiaster.
2 dagen geleden zei een meneer van een Duitse camper dass werde ein traum wenn Deutschland gegen die Niederlande mocht spelen. Ja ja.
Er rijden hier zelfs Duitse auto’s met vlaggetjes.

Enfin, wij rijden dus rond tien richting Alvdalen. Tenminste dat is de bestemming.
Om kwart voor een rijden we Zweden binnen. Het is dat mijn mobiel een smsje gaf met: Welkom in Zweden, anders hadden we het niet precies geweten.
Waar zijn die douanemensen die je paspoort moesten zien. Dan kwam dat ding tenminste nog een keer uit de tas.

Tussen Tynset en Alvdalen w e r k e l i j k alleen maar bossen.
Mooi hoor maar ZOVEEL.
En na Noorwegen is het een beetje een kater. Lange saaie wegen en alleen maar bossen en meren en niet te vergeten MUGGEN. Ik vraag aan Wim: zijn we al een auto tegengekomen???
Wim moet echt even stoppen en gaat plat.
Ineens zijn er wegwerkzaamheden. Zonder enige waarschuwing, waarom zouden ze ook, je kunt toch niet anders. Er is maar een weg. Een stuk van 10 of 12 kilometer op harde, stoffige steenslag, harder dan 20 kilometer per uur kunnen we niet. Vreselijke stofwolken als er een tegenligger passeert. De lepels, vorken, messen, pannen, de spullen in de koelkast, de mand met het servies, de stoelen onderin het rammelt aan alle kanten.
Zelfs Gerda, onze Garmin, krijgt een epileptische aanval en valt stil.
Misschien heeft zij het van tevoren geweten, want zij gaf een hele andere weg aan dan die we nu rijden. Maar Wim krijgt woorden met haar en zegt, dat hij via die weg 26 en weg 70 wil omdat de kaart van Noorwegen dat als toeristische route aangaf.
En zo geschiede.
Om half vijf zijn we in Alvdalens camping. Ik check in bij de receptie en krijg dan net als altijd veel info mee. Op de plattegrond zie ik een advertentie van een systembolaget, staats drankwinkel, en die is volgens de aardige Bjørn nog open. In Noorwegen heten die dingen Vinomonopolet.
En aangezien wij, door de uit Nederland meegebrachte drankvoorraad zijn, gaan wij daar in die systembolaget even shoppen. Een doosje rood en een doosje wit.

Wim zaagt vannacht hier minstens 45 bomen om en ik ga daar naar liggen luisteren.
Allemaal heel veel plezier en succes met de wedstrijd dinsdagavond. Tot morgen.

:SMS update:: 6 juli 2010 :
Het is gek, hoe meer we in de bewoonde wereld komen, zo veel slechter de internetverbinding. Volgend bericht volgt. Liefs

• 05 Juli 2010 - 20:19

Will En Annelies:

Ik lig werkelijk in deuk van het lachen van jou beschrijvingen. En ik kennelijk niet alleen Dr oetker.En och wat moeten jullie toch afzien.Ik zou bijna, ja bijna medelijden krijgen. Geen brood maar wel wijn.Kun je die gezaagde bomen in een aanhanger meenemen? wij hebben een houtkachel. Heeeeel veeel groetjes uit Middelaar.

• 05 Juli 2010 - 22:15

Henriette:

Ja Bep, je moet echt iets gaan doen met je schrijftalent, heerlijk! Iedere keer weer een feest om je verhalen te lezen!

• 06 Juli 2010 - 07:48

198:

Tjeempie!! wat een vissen!! ennuh...., die kater in zweden; weten jullie zeker dat dat door Noorwegen komt
    ;-)
    onze 2 grote vissen zijn afgelopen week op de kant gesprongen en we hebben ze helaas dood aangetroffen...jammer he???

• 06 Juli 2010 - 18:36

Chris En Dees:

Hallo,

Dank jullie wel voor jullie welkom! Ja wij zijn nu lekker aan het voorbereiden, via Zweden, naar de Noordkaap en dan via Noorwegen terug! Nog even een keer de vraag van Chris, welke hengels heeft Wim bij zich? Hij is zoooooooo nieuwsgierig ;-)
    Jullie kunnen ons straks volgen op chrisendees.waarbenjij.nu Als jullie dat natuurlijk leuk vinden, niks verplicht ;-)

Nog een fijne reis!!!

• 09 Juli 2010 - 16:10

Marjo:

leuk om jullie zo te volgen terwijl ik dit schrijf zijn jullie bijna thuis, wat gaat de tijd toch snel.
    Dus welkom thuis en geniet van de finale in een lekkere tropische sfeer!
    groetjes Marjo en Hans

• 10 Juli 2010 - 07:45

Miep:

Ik zal het missen om je verslagen te lezen.
    Het was niet moeilijk om er een beeld bij voor te stellen. Ik heb ervan genoten.
    Bedankt!