welkom - Reisverslag uit Berg en Dal, Nederland van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu welkom - Reisverslag uit Berg en Dal, Nederland van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

welkom

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

23 Juni 2011 | Nederland, Berg en Dal

Over 5 dagen vertrekken voor de derde keer naar Noorwegen.
In 2009 zijn we via Zweden, Finland naar de Noordkaap gereden.
Het was vooral een wens van Wim daar een keer te staan.
We hebben in 2009 de Lofoten bezocht en zijn daar zo van onder de indruk dat we in 2010 opnieuw naar Noorwegen gaan en de Lofoten langer bezoeken.
Dit jaar gaan we weer naar Noorwegen. Want er valt nog heel veel te zien.
In verband met de hoeveelheid rood en wit, eerst naar Zweden, daar hoopt Wim aan een van de vele meren een hengeltje uit te gooien, als hij beide handen niet nodig heeft voor de muggen die daar ongetwijfeld op hem zitten te wachten. Als Wim vist heeft hij zo’n petje op met achter in een gaatje, daar zijn muggen gek op.
Via Idre gaan we de grens over richting Trondheim en dan zakken we zo via de kust naar het zuiden om uiteindelijk bij Kristiansand met de boot over te steken naar Denemarken.
Die oversteek hebben we al geboekt omdat het dan hoogseizoen is. En aangezien het aantal ANWB kaarten van Noorwegen bijna nihil was denken we dat er heel wat Nederlanders hetzelfde plan hebben als wij dus vandaar die vroegboeking van Kristiansand naar Hirthals.
Wijzigingen in deze route zijn natuurlijk voorbehouden.

De titel van onze reis is: Met de Noorderzon vertrokken, letterlijk vertaald in het Noors En North Light venstre.
Taalkundig kan dat helemaal niet want die Nederlandse uitdrukking bestaat helemaal niet in het Noors.
Maar daarover tijdens onze reis meer.

De camper heeft een nieuwe koelkast, die werkt op 12 volt 220 en op gas dus we kunnen nu wat vaker op camperplaatsen verblijven.
We hopen op veel mooie plaatsen, liefst aan de kust met spectaculaire uitzichten waaraan ik me kan vergapen terwijl Wim voor het avondeten zorgt in de vorm van een flinke Sei, Seelachs, kabeljauw of iets anders wat gezwommen heeft en schubben heeft.
Voor de thuisblijvers (volgers) zal ik weer mijn stinkende best doen een verslag te schrijven over wat Dok met zijn inwoners beleeft.

Gerda (onze navigatie) heeft een sabbatical gehad van negen maanden en is hoop ik in een opperbeste stemming om onderweg met Wim weer een stevige conversatie te voeren. Ik ga daar weer van genieten.

• 23 Juni 2011 - 22:43

Henriette:

Ik heb nu al zin in je reisverslag..,
    Hele goede reis!

• 24 Juni 2011 - 08:26

Marjolijn:

Bep en Wim: have fun! We zullen jullie weer met genoegen volgen. Eerst gaan we 2 weken naar Bali. Een hele andere kant op dus. Als we terug zijn halen we jullie al lezend wel weer in. Goede reis!!!!!

• 26 Juni 2011 - 09:27

Diana, Reinier:

Bep en Wim, jullie gaan dus weer vertrekken naar de Noorderzon.
    Wij wensen jullie een voorspoedige reis toe en geniet van al die mooie momenten en dagen.
    Jullie gaan weer gevolgd worden!
    Groetjes.

• 26 Juni 2011 - 19:04

Marty:

hi opa en oma veel plezier in noorwegen
    ps: opa pas op als je de verswater tank vult.

• 26 Juni 2011 - 20:52

Brigit:

excuses voor de wijsneus-opmerking van ''marty''
    nu een van mij
    Had Gerda vrij tijdens jullie 'going south experience''?
    negen maanden ?!?! ;-)
    god reise og bare fungere godt sammen
    mye kjærlighet
    x brigit

• 27 Juni 2011 - 14:37

Martien:

Hallo Bep en Wim,
    Goede reis en goede vangst! Nog bedankt voor de lijst met campings in Noorwegen die je ons via Marjolijn hebt doen toekomen. Misschien komen we elkaar nog tegen. We vertrekken 19 juli richting Lofoten, wat niet wil zeggen dat we daar perse aan moeten komen. 'Easy does it' is ons motto.
    Hartelijke groet, Alice & Martien

• 28 Juni 2011 - 12:02

Chris En Desiree Alm:

OOOHHH Heerlijk geniet er van! Ik ben een beetje jaloers ;-)
    Trinet gaan jullie niet tegenkomen zo te lezen!
    Ik hoop dat Wim heel wat lekkere vis zal vangen!
    En dat het weer jullie ook goed gezind zal zijn!!
    Genietse en ik ben benieuwd naar jullie verhalen, wordt het ook een glossy ;-)??????