Beminde gelovigen.... - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Beminde gelovigen.... - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Beminde gelovigen....

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

25 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo

Het is zondag we doen rustig aan en vertrekken pas laat uit Grinda. We rijden naar de veerboot en steken over naar Nodre Rennesøy.
Het landschap is hier gelijk aan dat van Averøya ( eilandje iets ten zuiden van Kristiansund) daar waren we een aantal weken geleden.
We nemen de kustweg langs Stavanger. Van Stavanger tot Egersund is de weg plat, loopt langs zee met hier en daar een boerderij. Heel anders dan dat wat we gewend zijn, je verwacht dit eerder in Denemarken. Het doet zelfs ook een beetje denken aan Ierland, en dat komt door de afscheidingen van de verschillende weiden door middel van gestapelde stenen muurtjes.
Ik kook op een parkeerplaats en we maken een nieuw plan, maar eerst nog een plaats om te overnachten. Die vinden we op een picknickplaats samen met twee Duitse campers en een Hollands tentje.

Eerder waren we van plan de kustweg tot Kristiansand te nemen, maar dat is te dichtbij voor de vijf dagen die ons nog resten in Noorwegen dus gaan we terug naar Lauvvik en gaan daar aan boord van een cruiseschip door de Lysefjorden. We zijn om 11uur in Lauvvik en de boot gaat pas om drie uur.

De cruise duurt drie uur en we vallen van ene oooooooooo in de andere aaaaaaah, het is een tocht om nooit te vergeten. SUPER !!!
De boot vaart een kloof in, we zien gemzen klauteren op de rotsen, zeehonden, zwemmend en lui liggen op de stenen, de PREIKESTOLE, en natuurlijk watervallen, een heeft de naam Whisky, en die heeft zijn naam te danken aan een in de eerste Wereldoorlog gedeserteerde Duitser die daar woonde (lees ondergedoken) en illegaal alcoholische drank stookte.
En de Kjeragbolten, een grote rots die tussen twee bergen hangt. Spectaculair !!!!
We zagen er iemand bovenop staan, en diegene heeft een flinke wandeling gemaakt om daar te komen. Net als naar de preekstoel. Tweeëneenhalf uur klimmen en dan even op dat randje zitten.
Het schip houdt ook een kwartiertje stil als we een aantal parachutisten zien, die hoog van een rots eerst een vrije val en dan met de parachute precies op een heel klein grasveldje landen.
Wij hebben heel erg genoten van deze cruise en zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt terug te rijden naar Lauvvik.

Om zes uur zijn we precies aan het eind van de Lysefjorden in Lysobotn.
Een plaatsje van 50 inwoners, er is een camping, schreeuwend duur, maar het alternatief is de bergen inrijden en dan maar afwachten of je iets vindt.
We hebben dringend elektriciteit nodig want de huishoudaccu moet opgeladen. We willen douchen en eten.
Er is wel internet dus dit verslag kan gepost worden.
Of ik ook nog foto's erbij kan zetten merken jullie vanzelf.

Verder heeft vandaag heel Noorwegen en Zweden om twaalf uur één minuut stilte gehouden ivm de gebeurtenissen van vrijdag.

We rijden morgen en overmorgen door het Setesdal en volgens het Noorse campingblad zijn de campings op dinsdag en woensdag zonder internet, heb geduld tot donderdagavond dan krijgen jullie verslag van die dagen.

Tot slot het weer, zonnig met hier en daar een wolkje en een aangename temperatuur.

• 26 Juli 2011 - 17:30

Miep:

Geweldig wat jullie allemaal zien en beleven. Hier is 't ook bijzonder. Bijzonder nat en koud!
    Groetjes, breng wat mooi weer mee.