Zuid Frankrijk - Reisverslag uit Orpierre, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Zuid Frankrijk - Reisverslag uit Orpierre, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Zuid Frankrijk

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

18 September 2011 | Frankrijk, Orpierre

Vrijdag rijden we om half twaalf uit Berg en Dal. Het is druk op de weg.
Langzaam rijdende files rond Maastricht en een flinke file tussen Metz en Nancy zorgen voor veel oponthoud.
We gaan de snelweg af en rijden binnendoor, is veel leuker, naar Villey le Sec en komen  pas om half 8 op de camping, een passantencamping, met heel veel Nederlanders.
Onderweg naar een vakantiebestemming of terug naar huis.

Zaterdag rijden we al vroeg weg en rijden eerst een saai stuk snelweg, schiet wel lekker op, maar na de lunch verlaten we toch de A31.
We rijden een stuk door het binnenland en komen om half vier in St.Genix sur Guiers (of all  places) een leuk klein plaatsje aan de Rhône.
We bekijken het plaatsje, ook de kerk, die tjokvol zit omdat er een huwelijksmis aan de gang is. Nederlandse pastoors zouden jaloers zijn, zo vol krijgen ze de kerk niet eens met Kerstmis.
St.Genix sur Guiers ligt dichtbij Chambery, dit voor diegene die het op de kaart willen zoeken. We zitten al 950 km. zuidelijk. Dat is aan de temperatuur te merken.
27ºC en een flinke bui regen zorgt voor een klamme boel. Jakkie.

Mijn sanitairknop heb ik gisteren omgezet. douchen op de slippers en uitzoeken hoe werkt de kraan, muntjes of gewoon euries. Waar moeten de kleren hangen, worden ze dan nat, of ga ik in de badjas.
Hangt er toiletpapier of moet ik de rol onder mijn arm meenemen. Huhm !! Minder.
Enfin mijn knop is weer omgezet.

Omdat we binnendoor rijden zien we onderweg twee stoeiende vosjes en vlak voor de camper een overstekend wild zwijntje. Wij eten geen varkensvlees en we hebben het beest verder met rust gelaten.

Zondagmorgen, we vertrekken uit St.Genix sur Guiers en gaan verder naar het zuiden.
Onderweg veel regen net als vannacht, ook harde wind. Maar dat is in Nederland niet veel beter. (lees ik net op internet)
Vanaf 2 uur wordt het droog en zijn we in de buurt van Sisteron.
Om half vier staan we helemaal geïnstalleerd op een camping in Orpierre.
Ik zie blauwe lucht en het wordt lichter, ook de zon probeert nog boven de berg uit te komen. Dat ziet er goed uit.
Je moet er een aantal kilometers voor rijden maar dan heb je ook wat.

• 18 September 2011 - 17:24

Ineke Mijderwijk:

Ja, daar gaan we dan weer!!Ons weer lekker maken met zulk mooi weer1 maar jullie hebben gelijk, ik zal wachten tot er hier sneeuw ligt,en ga dan de zon opzoeken....Veel geluk en geniet ervan.Bisous
    uit Vaassen

• 18 September 2011 - 21:24

Marjolijn:

Ha Bep en Wim,
    Tot mijn schrik besef ik dat jullie al weer op reis zijn en we elkaar helemaal niet hebben gesproken door mijn drukte......
    Goede reis en veel plezier hoor!

• 19 September 2011 - 05:31

Toos Braam:

Hallo jullie twee,

We zijn zelf net gisteravond teruggekomen uit Frankrijk .Waren in de Dordogne( Montignac).
    We hebben veertien dagen prachtig weer gehad, dus hopelijk voor jullie niet alle zon verbruikt. Veel plezier.

Groetjes, ook van Bert
    Toos

• 19 September 2011 - 08:08

Elly:

Terwijl hier het zonnetje schijnt, en het water spiegelt, geniet ik van jullie reisverslag!!! Dank je daar voor en de beste wensen...(*_*)

• 19 September 2011 - 14:59

198:

aha!! weer lekker op weg dus....franse toiletten en douches zijn idd wisselend en lat het je humeur niet bederven...thuis wacht weer een heeeeeeeeeeeeeerlijk schoon en fris toilet en douche....dfan kan je er weer lekker van genieten...heeel veel groetjes van ons!

• 19 September 2011 - 15:01

198:

gaan jullie trouwens nu lekker uiteten of vangt Wim verse vis en koken jullie iedere avond zelf....????