Vlak voor de grote Bernhardpas
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
29 September 2011 | Italië, Etroubles
Twee vouwfietsen met trapondersteuning, cabrioletje op een trailer en een WASMACHINE.
Die wasmachine, een hele kleine bovenlader met centrifuge, gaf gisteren nog al wat commotie op de camping. Italianen en Fransen bleven staan kijken. En dan kwam Jim uit de camper en zei: Amazon dot com. Sixty euro. with a spinner, on the computer, in three days. Maar de meeste Fransen en Italianen verstaan
er geen woord van, dus er ontstonden hele discussies. Handen, voeten !! Jim weer naar binnen met de woorden......how do they communicate, they don't know computer, they don't know AMAZONE.COM ??? Jim (achtenzeventig) was wel van deze tijd. Mary weer verder met de was en Jim was cooking the dinner.
De temperatuur, vandaag loopt op van 25, 26, 27 tot 32ºC. Via de Bloemenriviera gaat de weg richting Torino.
Een hele mooie weg maar voor de mensen met een tunnelfobie raad ik hem af.
Korte en lange tunnels, zeker een stuk of 25 geven de afwisseling tussen de verschillende landschappen en uitzichten. Het eerste stuk weg loopt nog langs de kust maar na 60 km. verlaten we de kustweg en rijden naar het noorden.
Na Torino rijden we het Aostadal in, met verschillende oude burchten en kastelen.
Je ziet het landschap onderweg veranderen van het echte Italiaanse in het Zwitserse.
Ook de itaiaanse taal op de borden verandert in de Franse taal. Een via is hier al een rue.
Vlak voor de Grote St. Bernardpas is een kleine camping met de zeer toepasselijke naam Tunnel. Hoe kom je er op.
We schrijven ons in en rijden naar de plaats, hoog boven het dorpje Etroubles.
Het is dan 17ºC.
Korte broeken worden lange broeken. T-shirts met korte mouwen worden lange mouwen. En de sokken komen uit de kast. Misschien de verwarming ook nog aan ?
Het was heerlijk aan de kust maar 's avonds bijna geen afkoeling. Dat zal vannacht anders zijn. Het is 20.00 uur en de temperatuur gezakt naar 14 graden.
Ik krijg met veel moeite foto's op de site, soms duurt één foto een kwartier. Die foto's houden jullie nog te goed.
30 September 2011 - 08:59
Diana.:
Torino doet medenken aan.....Nou dat was nog eens heerlijk, een ijsje van Torino in de Molenstraat je moest er voor in de rij maar dan had je ook wat. Hebben jullie die ook wel eens op..?
Geniet verder, groetjes. -
01 Oktober 2011 - 14:00
Miep:
Het is weer heerlijk genieten van je verslagen, gelukkig hebben wij nu ook goed weer.
Dit mooie weer in het eerste weekend van oktober brengt ook leuke herinneringen boven.
Samen in 'n huisje met een klusjesman.
Jullie zijn misschien al thuis als je dit leest, dan heb je ook nog lekker weer bij het uitpakken en opruimen.
Groetjes