ED
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
25 Mei 2009 | Noorwegen, Oslo
We zijn in Zweden. Op het zweedse 20kronen biljet staat Niels Holgerson en ik heb al tig villa's Kakelbont en evenveel Ikea's gezien.
Vanmorgen hebben we Varberg verlaten en zijn via Goteborg, Uddevalle, Elleno (met umlaut)naar het plaatsje ED gereden. Een hele mooie route met veel bossen, meren en vennen. Bij een van die vennen zag ik in de verte een groot dier met een lange nek. Giraffe riep Wim.
Verrekijker erbij gepakt, waren het kraanvogels. Ook byzonder. Gelijk in het vogelboek genoteerd.
Het plaatsje Ed werd aanbevolen door Ed (uit Nijmegen) Het ligt aan een prachtig meer, zo ook de camping Grone Backe. Een prachtige camping met keukens, ovens en magnetrons. Helaas geen vaatwasser (had de vorige camping wel).
Prachtige grote plaatsen.Wij staan heel hoog met uitzicht over het meer.
Wij hebben nu 1175 km. gereden en zijn 5 dagen onderweg. Onderweg luisteren we naar CD's en genieten.
Het is iedere avond langer licht.
Gisteren in Varberg tot half 11 en vanmorgen om 5.15 uur uur was het weer volop licht.
We lezen onderweg de Zweedse teksten op de reclameborden, bedrijven en winkels. Dat iets forbjuden (verboden) is in het Zweeds is duidelijk.En als je een deuk in je auto hebt gereden en naar een platslageri moet is bijna leuk.
Onze camper is een husbil, in tegenstelling tot een gewone auto dat is een gewone bil. Overigens zijn de meeste billen hier Volvo's en Saab.
Morgen gaan we hier door de bossen en langs de meren zwerven en komen waarschijnlijk in Noorwegen terecht.
Allemaal bedankt voor jullie berichtjes. Binnenkort volgen de foto's. Misschien wel een van Wim met een hele grote Noorse Zalm.
25 Mei 2009 - 21:10
Wilma:
Ha Beppie en Willem,
Zweden wat gaaf!!!!!!! Reutemeteute kn"ackebr"ote! Hebben jullie dat al gegeten???
Wat een fantastische onderneming van jullie. Zo zie je nog eens wat van de wereld he. Sinds kort het ik Vista en ik krijg mijn trema's niet goed, zoals jullie zien.....hahahah.
Ik heb Theo en Brigit vanavond naar de Schouwburg gestuurd. Ik heb zelf geen tijd! Vrijdag ga ik naar Lisboa m'et studieboeken!!!!
Genieten jullie maar van de rust en de mooie reis!
liefs
Wilm@
26 Mei 2009 - 13:25
René:
Bep, maak je wel een foto van die Noorse Zalm in Zweden? Graag met een krant op de achtergrond anders geloven die anderen dat weer niet!
Oh ja, als je die eland tegen komt, let op. Die heb je zo op je bumper want ze lopen niet hard. -
27 Mei 2009 - 17:27
ED:
Hey Bep en Wim,
Leuk te lezen dat jullie in ED geslapen hebben aan het meer.In die omgeving zitten veel elanden dus goed opletten en.........oppassen als je sávonds op pad bent.
Gr.ED uit Nijmegen