Zweden - Reisverslag uit Hörby, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Zweden - Reisverslag uit Hörby, Zweden van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Zweden

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

10 Juli 2009 | Zweden, Hörby

Hey Hey

Dat zeggen die Abbameisjes hier aan de balie en in de winkels bij de kassa ook.

We hebben donderdag Noorwegen verlaten en zijn via Oslo en Goteburg naar Uddevalla en Horby in Zweden gereden.
In Uddevalla en Ugglarp (aan zee (Kattegat) hebben we overnacht.
De Zweedse kust is erg mooi met rotsen en brede stranden.

We rijden stukken over de E6 maar laten Gerda ook weleens een leuke weg binnendoor uitzoeken.
Maar Gerda kent niet alle nieuwe wegen en rotondes. Zo kwamen we donderdag terecht bij Ikea, veel te vroeg voor de Zweedse balletjes, en veroorzaakten daar een kleine file omdat Gerda ons naar een parkeergarage stuurde die echt te laag was voor ons. Wij (en de rest ook) moest achteruit. Lachen dus.

De E6 is een saaie weg maar dan heb je wel tijd om dingen uit te rekenen.
8000 km gereden tot vandaag. Met een gemiddelde snelheid van 60 km.p.uur (registreerde Gerda) is 130 uur gereden in 51 dagen, is ongeveer 2,5 uur per dag. Valt mee dus.

We gaan weer van de E6 af en zien dat onze camper dorst heeft zo ook Wim. De Camper krijgt voor 731 Zweedse Kronen drank en nu wij nog.
Want in Noorwegen moest je daarvoor bij een Vinmonopolet zijn maar waar haal je die dingen in Zweden. Niet in de supermarkt. Wij op zoek in Hassleholm. Wim heeft een hele slechte neus (geen reuk dus) maar voor alcohol schijnt dat niet zo te zijn. Hij heeft heel snel gevonden waar we zijn moeten. In een Systembolaget slaan we wijn (tot ergenis van onze schoonzoon) in, die verpakt is in kartonnen dozen. Dan hebben we tenminste geen gerinkel van al die flessen.
Zo komen we dus terecht in Horby bij het meer Ringsjo. Daar staan we direct aan het water. Het vrije camperen in Zweden valt tegen. Overal Camping Forbudt.

Wat het weer betreft hebben we gisteren en vandaag een paar flinke buien gehad en vannacht aan zee was het zelfs stormachtig.

Het is heel leuk om al jullie berichtjes te lezen. En ik denk dat we het daarom ook 8 weken volhouden.

Er is niet veel spectaculairs dus. Het is hier net als bij jullie gewoon 's nachts donker. Heerlijk.

• 10 Juli 2009 - 20:11

Karin:

hallo zus en zwager ik vind het nog steeds leuk om jullie verhalen te lezen maar..................ik ben ook weer blij als jullie weer thuis zijn kan niet wachten om je haar te doen kan ik me uitleven.

groetjes karin

• 11 Juli 2009 - 04:02

Toos Braam:

Leuk om op zo=n manier jullie te volgen.
    Krijg ik toch nog weer een beetje een vakantiegevoel en ben niet meer zo jaloers!!

Toos en Bert

• 11 Juli 2009 - 16:16

Judith:

hoi opa en oma,

Hoe is het met jullie?
    Er staan echt geinige foto's op jullie site.

xxx judith

• 12 Juli 2009 - 18:18

Brigit:

de abba meisjes zeggen my my (maimai) en geen hey hey, en ik kan het weten.
    Rick vindt het echt geen probleem dat jullie wijn in doos kopen, wij kennen het fenomeen, sterker nog we hebben zelf al bag-in-box-wijn.
    als de nood hooooog is....
    de buien zijn jullie al voor gegaan , in nederland is het niets nieuws meer. maar als jullie thuis zijn komt de zon ook terug.
    kus!