Lolland - Reisverslag uit Nysted, Denemarken van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Lolland - Reisverslag uit Nysted, Denemarken van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Lolland

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

11 Juli 2009 | Denemarken, Nysted

We hebben schik. We zijn in Lolland. Lolland met een O. Dus geen streepje.
Vanmorgen zijn we uit Horby vertrokken en zijn naar Lund gereden. Lund is een heel aardig oude universiteitsstad in Zweden. Veel jonge lui en dat maakt een stad gezellig Net als Nijmegen.
Na Lund rijden we om Malmo over de Oresund, over een brug van 13 km. en gelijk een tunnel in van 4,5 km. Een hele moderne lichte tunnel.
We rijden verder onder Kobenhavn richting Lolland. Daar vinden we een camping in Nysted. Een klein havenstadje aan de Oostzee.

Hier blijven we een paar dagen vakantie vieren. Via het veer van Rodby naar Puttgarden komen we dan via Duitsland naar huis.
Vandaag op het nieuws zagen we de enorme vakantiedrukte op de duitse autowegen, dat zal dan maandag en dinsdag minder zijn.

Ik denk dat we wat deze site betreft voorlopig even afscheid van elkaar nemen. Thuis in Berg en Dal ga ik de site nog wel helemaal bijwerken wat route betreft, omdat dat daar beter lukt dan hier op een internetverbinding die niet optimaal is. Aan de reakties (115) van jullie hebben we veel plezier beleefd.
En ik vond het heel leuk om steeds de berichten te schrijven op de site.

Het was een geweldige reis met hele bijzonder landschappen. Het licht, nachtenlang de zon. De indrukwekkende hoogvlaktes, de weg naar de Noordkaap, het staan op de Noordkaap met Europa achter je. De fjorden, de Samen met hun heel aparte muziek, echte Samenzang, de lente die we eigenlijk meenamen vanuit Nederland tot helemaal boven in Noorwegen. De Lofoten met de schilderachtige dorpjes in dat prachtige licht. Het eiland Runde met zijn vogels. De rendieren en de zeehonden. De ferrietochten door de fjorden.
Het was helemaal super.
Geen van beide is ziek geweest.

We hebben 1098 foto's gemaakt.....(Brigit wanneer kom je ze bekijken.)

Dat van de accu van de auto is op een zodanige manier opgelost dat ons vertrouwen in de ANWB alleen nog maar sterker is geworden. Ik zal zeker een berichtje in de Kampioen plaatsen.

Daarom lieve familie, vrienden en vriendinnen, oud collega's van MTS en Homburg, collega's van de fysio, tekenmaatje, bridgevrienden, oude klasgenoot van de ULO, en oude (niet echt oud) buren van de oude molenweg en die nieuwe mensen van 198 (haha) en de oude (ook helemaal niet echt oud) buren uit dukenburg, allemaal heel erg bedankt voor jullie belangstelling en reakties. Het heeft in ieder geval ertoe bijgedragen dat we 8 weken lang een supertijd hadden.

:SMS update:: 11 juli 2009 :
P.s. Brigit we hebben tot nu 1082 foto's. Wanneer kom je kijken ?

• 11 Juli 2009 - 20:13

Karin:

HET IS ECHT LANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 11 Juli 2009 - 20:36

Ineke:

Hallo Bep, wat jammer dat het voorbij is, ik heb zo genoten!!de laatste week ook mensen gesproken uit deze omgeving die ook naar Noorwegen waren geweest, vonden het ook super, dus wie weet wat er nog een keer gaat gebeuren, nu goeie thuisreis en liefs van ons. doeiiii Ineke

• 12 Juli 2009 - 08:41

Marjolijn:

Hallo Bep en Wim,

Ook dank! Wat een mooie manier om zo te reizen en contact te onderhouden met het thuisfront!Jammer dat het stopt. Maar, wie weet een volgende trip?
    lieve groet voor jullie beiden!

• 12 Juli 2009 - 08:58

Rene:

Kom maar naar huis dan kunnen we weer bridgen. Het was een fantastisch verslag.

• 12 Juli 2009 - 15:45

Will & Annelies:

Wat jammer dat het nu al voorbij is.Heb er echt van genoten.Mooi verslag en mooie reis.
    Groetjes annelies

• 12 Juli 2009 - 17:41

Henriette:

En.... nog zin om naar mijn verjaardag te komen ;)
    Liefs en fijn dat jullie snel weer in de buurt zijn. Ben erg benieuwd naar de mondelinge toelichting van de reis.
    Liefs, van ons 4tjes.

• 12 Juli 2009 - 18:01

Brigit:

ik kom graag een avondje foto's kijken, dit zijn allemaal nieuw soort foto's, geen 'de waard-tent' op de achtergrond en totaal anders dan jullie gangbare frankrijk-kiekjes.
    dus kom maar op met je elanden en lapse mutsen.
    alhoewel 1098 zei je?!?! ;-)

• 12 Juli 2009 - 18:03

Brigit:

by the way: mooie speech!
    tot gauw

• 13 Juli 2009 - 18:33

Elly Vermeulen:

Bep wat goed dat jullie dit gedaan hebben! En fijn dat geen van beide ziek is geweest. Dank voor de mooie foto's! Mijn complimenten. EL.XXX