Marie - Reisverslag uit Millau, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Marie - Reisverslag uit Millau, Frankrijk van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Marie

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

29 April 2010 | Frankrijk, Millau

Marie is weg!!!!! Met die woorden werd ik vanmorgen wakker gemaakt. Wim was al om 7 uur gaan vissen en ik mocht uitslapen. Toen Wim opstond en de visspullen pakte zag ie dat de femme plastic was verdwenen. Er staat meer stroming en omdat ie haar een paar keer "geraakt" had is ze VLOT gekomen. Met de stroom mee naar de Tarn hier een eindje verder, van de Tarn langs Albi en Toulouse, langs Montauban, dan glijdt ze zo de Garonne in om uiteindelijk langs Bordeaux via de Gironde zo de Antlantische Oceaan in te zwemmen. Als opblaaspop maak je dan toch hele heftige dingen mee. Ik denk dat ze de hele weg met haar mondje... OE... OE... heeft geroepen. Die Marie!!!!!

We hebben even, een nachtje maar, Hollandse buren gehad.
Die hadden op hun vorige camping (in Nevers) iets vervelends meegemaakt. Zij hadden de fietsen (3 maanden oud) , op slot, naast de caravan en die zijn toen 's nachts gestolen. Nu waren ze hier in Millau 400 km. verder, zonder fietsen dus, en kregen ze vanmorgen, vlak voor vertrek, een telefoontje van die camping dat de politie ze gevonden heeft op een zigeunerkamp. Ze zijn nu terug gereden om ze op te halen. Wel 800 km. op en neer. Hoera, voor de franse politie.

Wim is terwijl ik dit verslag maak, de boel aan 't opbreken. Dat betekent de fietsen achterop, zonnescherm indraaien, antenne TV vast, en kast onderin op orde. Daarna gaat ie nog een hengeltje uitgooien.
Vanmorgen had ie een paar kleine visjes maar die heeft ie terug gegooid. Wij zijn naar de slager geweest.

Ik vergeet steeds te vertellen dat hier inderdaad een nachtegaal of misschien wel twee, de hele nacht zingen. Prachtig maar ook vreemd om midden in de nacht, terwijl het donker is vogels te horen fluiten.

Ik denk dat we op de volgende campings, onderweg naar huis, geen internet hebben. Volgens onze Gerda zouden we als we nu vertrokken en zonder pauze doorreden over 17 uur thuis zijn.

En zoals we altijd doen op het einde van een jaar, vakantie, of klus. Dan maken we de balans op.
We hebben nu 2139 km. gereden. En maar 8 campings gehad. Zolang we de camper hebben (ruim twee jaar) hebben we 30.222 km. gereden en 108 campings bezocht. En we zijn er 33 weken mee weggewest.We waren in Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk,Zwitserland,Italie, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.

Volgende week zijn we weer thuis in Berg en Dal. Ook heel fijn, weer in dat grote bed, die fijne douche, onze grote bank,de grote eettafel.Maar............dan moeten we wel aan het werk. Kasten van de muur, gordijnen er af,bureaus leeghalen enz enz. Dan kan de schilder beginnen. We zijn heel benieuwd of de mevrouw, die dit voor ons geregeld heeft, nog in het verzorgingshuis is, of toch weer naar haar huis in Berg en Dal is gekomen. Hoe dan ook eind mei is de klus geklaard en gaan we richting Kristiansund in Noorwegen naar het eiland Averoy. Tot dan. Leuk om jullie reacties te lezen.

• 30 April 2010 - 09:15

Marjolijn:

Wat een indrukwekkende getallen en geografische namen lees ik in dit verhaal! Jullie kunnen intussen wel een reisgids voor campers gaan schrijven! Met als specialiteit: vigelegenheden. Wat denk je daarvan?
    Goede thuisreis en geniet nog van het zonnetje. Hier is het konninginnedag en geen oranjezonnetje te bekennen :-(
    groetjes!

• 30 April 2010 - 09:15

Judith:

Hee oma (en natuurlijk ook opa)

Martijn had gezegt dat jij londen al had geboekt en dat wij volgende week al gaan maar ik heb mijn spullen nog niet ingepakt enz.!!! Ja mensen u hoort het goed! Dok gaat naar londen!!!!!
    Ik hoop dat je me snel belt oma!

xxx judith

• 30 April 2010 - 09:17

Judith:

Oma spreken we om half 8 af op de chat dan ben ik er!
    xxxx judith

• 30 April 2010 - 12:38

198:

Hoihoi! leggen jullie de visjes ook op de bbq??
    en wat zijn jullie al lekker veel weken met de camper weggeweest zitten we ons nu te bedenken.....JALOERS!!!