Molde...op de boot
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
08 Juli 2011 | Noorwegen, Molde
Wij gaan eerst terug naar Andalsnes om te pinnen, hier is in de wijde omtrek geen flappentapper te bekennen. Dat betekent weer door een tunnel van 6 km. En omdat we dat zo leuk vinden doen we het ook een derde keer.
We nemen de groene route langs het Romsdalsfjorden, en gaan bij Vestnes op de boot. Het is daar waar ik ontdek dat ik tijdens de boottocht goed op internet kan.
Vorig jaar stonden we op een plaats dichtbij een veerstoep, iedere keer als de veerboot langs de camper kwam had ik internet, was ie vertrokken, weg internet. Vandaar dat ik het nu op de boot probeer. En ja hoor.
(Jullie snappen dat dit verslag blijft liggen tot de volgende overtocht).
We varen naar Molde, een redelijke grote plaats, daar gaan we langs het Julsundet naar de haven in Hollingsholm. Tijd voor de lunch.
Via binnenweggetjes, en over weg 64 naar Vevang.
Vlak voor de Atlanterhavsvejen.
Daar heeft Wim vorig jaar in no time twee flinke vissen gevangen en het is ook een hele mooie plaats om wat langer te blijven staan. Dus..........
Visspullen klaarmaken, nog vlug een bakkie en daar gaat ie. 40 minuten later is hij terug.......we eten vis vanavond. Een Pollack. En er kunnen meerdere personen van genieten. We hebben veel brood, veel vis, veel water, misschien een idee om voor de wijn, die bruiloft in Kana nog eens overdoen, en die ene meneer uitnodigen.
Tegen tien uur wordt het erg mistig en koud. De mist blijft hangen en het wordt nog kouder, de volgende morgen rijden we naar een supermarkt voor broodjes en rijden naar een zonnig en warm Bjøldstad 15 kilometer verder. Deze camping is primitief maar ligt prachtig aan een fjord.
De wasmachine en droger kunnen niet gebruikt worden, geen electriciteit. Maar de mevrouw van de camping wilt in haar machine mijn was wel doen. .???? Tjee dat is aardig.
Stoelen buiten, gas aansluiten en we lunchen buiten. Dan komen de visspullen en Wim gaat het avondeten regelen, anders wordt het kip. Die lopen hier niet rond maar ik heb kipfilet in de koelkast. Ik zorg dat ik iets achter de hand heb. De Noren hebben een vos achter het oor als ze zoiets bedoelen. Ha en rev bak øret.
Via Atlantershavnvejen ( Wim doet nog een paar vispogingen maar het water is te laag) gaan we naar Lysø op Averøya
De camping is gelegen op een unieke plaats, een erg ruig terrein, heel rustig en .....natuurlijk aan het water.
Het is een mooie dag, zon en in de namiddag een klein buitje.
Als je het hebt over In the of nowhere, dan is het hier wel. Interverbinding is er niet, ik ben al blij dat de mobiele telefoon werkt. Vorig jaar en twee jaar geleden waren we hier ook, omdat het zo'n unieke plek is.
Het hele eilandje Averøya ia van een ongekende schoonheid. Prachtige kleuren mos, de bergen, de kleuren steen, het water....prachtig.
08 Juli 2011 - 20:24
Ineke:
Heerlijk Bep , om weer jullie avonturen te lezen! Ben zelf weer bezig met het huis klaar te maken voor de Franse invasie,,,,zondag komen ze voor een weekje, hebben al een weekje gehad in de Vogezen..Verder alles goed hier! Ben de 26 Juli aan de beurt voor een nieuw knie! Nog bedankt voor je felicitaties met mn verjaardag,,Fijne vakantie verder doeiii liefs Ineke(en Jaap Natuurlijk )want ik stuur alles door naar hem hahaha doei Groetjes voor Wim..
09 Juli 2011 - 08:26
Elly:
Tjee wat zullen jullie de vierdaagse gaan missen daar tussen de vissen!!!
Maar gelukkig zijn daar "Gute Zeiten" voor de vrouwen om naar te kijken....
hoe gaat de strijd met muggen? Helpt de olie? Groet aan Gerda, doet ze het goed?
Moet Wim er nog welles onder liggen? Of Bep doe jij dat? {banden verwisselen ofzo?]
met respect EL.XXX -
09 Juli 2011 - 08:31
Chris En Desiree :
Hoi Wim en Bep,
De eerste Pollack is een feit, maar wat heeft WIm de tweede keer gevangen? Of is het toch de kipfilet geworden;-). Zo te lezen genieten jullie weer met volle teugen! Nu wij er (oké voor Dees de eerste keer) vorig jaar waren, kun je er ook beeld en geluid bij hebben. Heerlijk, we (Dees leest ze aan Chris voor) genieten van jullie verhalen!!
Chris zijn ouders zijn nu met de Costa Deliziosa (cruiseschip) onderweg naar de Noordkaap! Misschien zien jullie het schip nog wel, who knows!!
We wachten met spanning het volgend verhaal af, maar vooral voor jullie, genietse en veel reis-/vis- en eetplezier!!
Groetjes
Chris en Dees