pech
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
02 Juni 2009 | Noorwegen, Korgen
We werden pas om 10 over 10 wakker.
Niet eens laat naar bed gegaan. Even na 12 uur, ik had toen nog een foto gemaakt om te laten zien hoe licht het was. Dus 10 uur geslapen !!!!!
Toch rustig ontbeten, electr.kabel naar binnen, camper van de blokken af, de normale riedel. Om twaalf uur zaten we keurig gewassen en netjes in de kleren (veel, want het was echt koud) in de auto. En die wilde toen niet starten.
Je kunt van alles verzinnen, waar is een garage ? enz enz. Maar wij belden de ANWB alarmcentrale en die regelen alles. Die bellen de NAF, de Noorse Wegenwacht en even later kregen we al bericht van de NAF dat zij een wagen zouden sturen. Waarschijnlijk moest ie weggesleept worden. Om half 3 kwam een grote BILBERGING het terrein van de camping oprijden en de man (Wicky de Viking)zag en wist het. Accu naar de knoppen. Voor zover dat ging heeft ie de camper opgeladen en gestart en toen moesten we 45 km. verderop naar een garage.Toen mocht Gerda weer aan het werk. Nou en die heeft ons precies voor de deur gebracht. Ondertussen had mevr. Dorien van de ANWB al twee keer gebeld om te vragen, of er al contact was geweest met de NAF en even later of ze er al waren.
Ik heb toen verteld dat we naar een garage gingen en dat we waarschijnlijk een nieuwe accu moesten kopen. Oke zei Dorien dan bel ik over een uur of drie nog een keer. Zo gezegd zo gedaan. Wij hadden om half zes een nieuwe accu, we zijn toen weer naar deze camping gereden en om half 8 belde Dorien van de ANWB of alles in orde was.Het is een heel fijn idee dat zij zoveel zorg aan je besteden, 4 telefoontjes en pas als alles ok is sluiten ze het dossier. De BILBERGING hoefden wij niet te betalen omdat wij lid zijn van de ANWB. De accu proberen we te halen uit sponsorgelden van de mailinglist van www.dok.waarbenjij.nu (hahahahaha)
Zo zijn we onze dag doorgekomen. Gelukkig hebben we tijd genoeg. We gaan eens rustig bekijken wat we doen, een tijdje in deze buurt of doorrijden naar noorden. De verhalen van mensen die van de Noordkaap komen zijn niet de leukste. Storm, koude wind,sneeuwstormen, rond het vriespunt, regen en gevoelstemperatuur min 6.
Misschien verstandig om even te wachten met verder rijden. Overigens valt hier in Korgen, als je een klein stukje naar boven loopt ook sneeuw.
Zo nu gaan we aan de koffie met een lekker sneetje gammeldags formkake.
Van een potje uit de koelkast waarvan we dachten dat het kwark was, weten we inmiddels de inhoud.
Slagroom.........ook lekker !!
02 Juni 2009 - 19:48
Karin:
hoi wim en bep, misschien heb je dat sponsorgeld wel helemaal niet nodig over 8 dagen winnen jij en henk toch een groot bedrag in de staatsloterij??????? hahaaha,we houden jullie op de hoogte.groetjes van de jansjes -
02 Juni 2009 - 20:40
Ineke:
Hallo luitjes, ja! als je een echt campermens bent kan dit natuurlijk gebeuren,maar een nieuwe accu laat je dan ook niet meer in de steek...En de prijs??? Jullie hoeven nu ook geen koffie voor alle mensen te schenken die anders op visite kwamen in Nijmegen!!! DOEIII INEKE -
03 Juni 2009 - 11:56
Brigit:
was bij annelies geweest en hoorde het nieuws over jullie accu al!
vroeger (toen de zalm nog over land liep_)moest je weken wachten op een kaartje!!!
haha
nou goed dat het zo goed opgelost is en dat je niet ergens zonder kwartje in de zak in the middle off nowhere stond.
dikke kus van ons
03 Juni 2009 - 19:32
ED:
Hey Reizigers.
Wat knallen jullie yoch lekker door het land.Erg leuk om het op deze manier te volgen.Het is alsof ik er bij ben.
Ik geniet van jullie foto's.
Geweldig toch die ANWB buitenland hulp.
Gr.ED en dit x ook van de meisjes. -
04 Juni 2009 - 07:36
Will &Annelies:
Hoi Globetrotters
Als jullie nog in de buurt komen van water en i.p.v. zalm Free willy tegenkomen maak dan een leuke foto voor Wesley die is dol op orka's of zitten die daar niet? Rudolph is ook al niet gelukt.
Groetjes
04 Juni 2009 - 19:22
Miep:
hallo,ik geniet van jullie verslagen. Leuk om de foto's te bekijken. Vervelend om met pech te zitten, maar dat is toch fijn opgelost.Als jullie door de onkosten voor de accu in de problemen komen kan ik bij terugkomst wel een voedselpakket of gratis maaltijd verzorgen. groetjes