Zo maar een dag aan het Trondheimfjord - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Zo maar een dag aan het Trondheimfjord - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Zo maar een dag aan het Trondheimfjord

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

23 Juni 2009 | Noorwegen, Oslo

Dag allemaal,

Omdat Wim hier heel fijn kan vissen hebben we er nog een rustdag achter geplakt. En we liepen behoorlijk voor op het schema dus het kan. We hadden voor vandaag gedacht heel mooi weer te krijgen maar dat viel heel erg tegen. Maar om te vissen prima. Ik moest een paar mensen bellen, Jaap in Vaassen vierde vandaag zijn verjaardag, die heb ik gebeld en gelijk van hem een paar goeie tips gekregen voor Wim wat het vissen betreft. Ik zat ook te wachten op een telefoontje uit wijchen. En daarom.........denk ik ............vergeten vlees uit de vriezer te halen. Dat worden dan knakworsten uit blik want er is in de verste verte geen winkel (of restaurant) te vinden om iets anders te verzinnen. Vervelend maar ok.
Wim was 's morgens al gaan vissen en zei dat ie een behoorlijke grote vis aan de haak had maar die was te groot voor zo'n licht hengeltje. Draad knapte, vis weg, molen kapot, jammer. Hij denkt dat het een flinke vis is geweest.
Ik zei jammer want ik ben vergeten vlees uit het vriesvak te halen. Na de middag ging ie nog een keer en kwam om 4 uur terug met een hele mooie vis van 50 cm. Nou de rest kun je raden. Dat werd gebakken aardappeltjes, peultjes en die vis.
De vis doe ik in alufolie met kruiden en zout en dan op de barbeque. Helaas geen witte wijn. Heel jammer, maar dat zij zo.

Ik moest wel even aan een frans gebedje denken.
Een gebedje uit de Savoyard.
Mon Dieu,
donnez moi la sante .......pour longtemps
L' Amour...... de temps en temps
Du travail......pas trop souvent
Mais du vin............tout le temps.

Morgen doen we boodschappen, op zoek naar een vinmonopolet (voor af en toe een glaasje) en door, richting de Tingvollfjorden.
:SMS update:: 23 juni 2009 :
We hebben slechte internetverbinding zodat we morgen pas foto's kunnen plaatsen. Hoop ik. Kan wel met mobiel noorse letters maken. B.v. { | en de van prverm en rmegrd.

• 23 Juni 2009 - 19:09

Will &annelies:

Hoi viskampioentjes
    Wat moet je in godesnaam met de Franse taal in Noorwegen maaaar wel mooi.Geen wijn maar wel luxe in de camper ik bedoel nu de vriezer. Dat hebben sommigen thuis nog niet. Ja wij wel want daar liggen aardbeien te wachten op jullie. Ze zijn dan wel niet zo lekker als vers maar ik heb toch aan jullie gedacht.
    Trouwens bespeur ik nu in je verhaal enige teleurstelling over het aanbod van winkels en restaurants??? Of waardeer je nu de dichtheid van de bevolking in ons kikkerlandje?? De vis klinkt heerlijk maak jij hem of haar ook zelf schoon?
    Heel veel groetjes en tot het volgende bericht.

• 26 Juni 2009 - 10:23

Bas En Manou:

Bep, wat een smullen van je verhalen. Klinkt allemaal erg gezellig. Hoe gaat het met de leesboeken? wat een goed gebedje trouwens! ik ga hem overnemen. We zullen hier een goede wijn bewaren zodat we die samen eens kunnen legen ;-)

geniet!!