De Geirangerfjorden
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
01 Juli 2009 | Noorwegen, Olden
Om 11 uur zaten wij op de ferrie die ons door de Geirangerfjorden naar Geiranger bracht.
Een spectaculaire tocht. Enorme watervallen, hoge bergen en verlaten boerderijen. Langs een bergwand komen zelfs zeven watervallen naar beneden. De syv Sostre -De zeven zusters- genoemd.
En aan de overkant nog een enorme waterval en die heet dan Friaren -de vrijer-.
Ik heb geprobeerd te achterhalen waarom die watervallen zo heten maar dat is mij niet gelukt. Vanuit Geiranger klimmen we met de camper omhoog, haarspeldbochten,prachtige utsikten en als toetje door de sneeuw.
Hier ligt langs de kant de sneeuw nog een meter dik.
We zitten dan op ongeveer 1000 meter hoogte.
En of het allemaal nog niet genoeg is zien we een ijsmeer. Moeilijk om uit te leggen wat dat is. Een meer met allemaal grote dikke platen ijs.
Na de lunch zakken we weer langzaam naar beneden doormiddel van smalle wegen en 3 tunnels. Die tunnels gaan zooo steil naar beneden dat het meer stortkokers zijn. Vreselijk donker en smal. Het is de doorgaande weg dus er zijn ook veel tegenliggers (grote vrachtwagens) en dan ook nog de waarschuwing (lach niet) pas op voor elanden. We waren die beesten eigenlijk al vergeten.
Toen we uit de laatste tunnel kwamen zagen we niet alleen HET LICHT maar ook schapen.
Voor diegene die zich afvragen of het niet verveelt, al die fjorden, meren, bossen, campings en bergen.
Nee, want iedere keer is het landschap weer anders. Dan ruig, dan een beetje Oostenrijk, dan adembenemend, dan kale stenen bergen en dan weer groene begroeide, en veel sneeuw, dat maakt het plaatje kompleet.
Ik krijg heel af en toe wel heimwee naar mijn eigen badkamer (regendouche) en vooral als je in zo'n hokje staat waar een plastic gordijn tegen je aanplakt en er een klein piesstraaltje uit de douchekop komt.
hahaha.
Vannacht slapen we in Olden aan het Innviktsfjorden.
01 Juli 2009 - 20:02
Ineke:
Hallo Luitjes, Wat een schip! Bep weet je toevallig of het een Duits schip was??? bedankt voor je vroege belletje erg leuk! Ik vind dat jij er wel een dagtaak aan heb om je web bij te houden,maar we genieten er intens van doei Liefs uit Vaassen(mn feesie is over) ik ben nu echt op weg om ...jaar te worden!!!doei -
02 Juli 2009 - 07:13
Will & Annelies:
Hallo verslaggevers
Wat een reis wat een natuur fantastisch.Adembenemend mooie foto's en verslaglegging.Het is een klein beetje of je er bij bent. Ga zo door.
Groetjes uit Middelaar -
02 Juli 2009 - 18:53
Ed:
Lekker toch die sneeuwvelden.Weet je nog vorig jaar op de Galibier!!!
Waar zitten toch die mooie elanden?
Mijn zwager woonde al bijna 2 jaar in Noorwegen voor ze de eerste zagen!!
Voor jullie zou het betekenen dat je misschien wel s'nachts op pad moet gaan om ze uberhaubt te kunnen vinden.
Bep...ondertussen begin ik je wel al aardig te missen.
Gr. Ed