Gletsjers
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
02 Juli 2009 | Noorwegen, Sogndal
In het plaatsje Olden doen we eerst wat boodschappen en rijden langs de Invikstfjorden, ik zie een zeehond zwemmen maar helaas kunnen we niet stoppen omdat de weg daar veel te smal is en geen parkeerplaats heeft. We vervolgen de weg omhoog en krijgen een prachtig uitzicht over de fjorden.
Na een paar tunnels (weer van die lange, donkere, stortkokers) echt niet fijn, komen we bij Fjaerland. We parkeren de auto en lopen richting gletsjer. Volgens het informatiebord is hier in 1972 een vliegtuigje neergestort, piloot is geborgen, maar het vliegtuigje ligt nog onder het ijs.
Door het smelten van het ijs zal ooit een keer dat vliegtuigje tevoorschijn komen. (Net als Oetzi)
Ik hoop dat jullie op de foto een beetje de kleur van het ijs kunnen zien.
Deze gletsjer waarvan we maar een klein stukje op de foto kunnen zien is de grootste van Europa.
Het is bij zo'n gletsjer behoorlijk fris. En het waait er ook flink.
We rijden door naar Sogndal, naar een camping aan de Sognefjord.
Het is een top camping op een prachtig terrein. Veel mensen en ook veel kinderen.
Dat is eigenlijk voor het eerst dat het zo druk is. We krijgen een beetje vakantiegevoel.
Ook de plaatsjes waar we doorheen rijden zijn drukker, meer winkels en meer toerisme.
02 Juli 2009 - 21:36
Will & Annelies:
De foto is prima.
Hoezo nu pas vakantiegevoel???? Wat was het de afgelopen weken dan? Ik wil wel ruilen voor wat koelte nu.Het is hier om te stikken zo heet en benauwd.
Groetjes Annelies