supergoed internet..........heerlijk
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
06 Juni 2010 | Zweden, Västerås
Vervolg van vorig bericht.
Zetten de auto aan de kant en lunchen daar aan het meer, in de zon. Vervelend he zegt Wim, ja dat is heel vervelend.
Om 15.00 uur rijden door het plaatsje Gränna. Dat ziet er erg gezellig uit. En hier hebben we onze volgende camping uitgezocht. Grännastrandens Camping. Aan het Vattern meer.
In de receptie klinkt het bekende…. hey hey, een plaats geregeld, en we besluiten hier 2 nachten te blijven. We staan op een heel groot veld, om 3 uur bijna alleen. Maar……..de volgende uren komen de Volvobillen, Saabbillen (bil = zweedse auto) met caravans en husbillen de camping op en het gereutemeteut gaat beginnen. Het staat hier nu hartstikke vol. De zweden hebben weekend.
Wim ook, want hier hebben we heel veel luxe. Buiten de electriciteit is hier ook een antenneaansluiting voor de TV, keukens met heel veel combimagnetrons, ovens, keurige douches en toiletten en ….niet te vergeten de afwasmachines. Je plaats alles in een soort krat, doet alles in de machine en 1 minuut later is alles schoon. Super. Wim doet fluitend de afwas.
Bij betere internetverbinding stuur ik foto’s van de keukens hier.
We merken hier al dat het veel langer licht is. Om 12.00 uur ’s nachts schemert het nog.
Ook hier in Zweden is het in de maand mei erg koud geweest.
En veel regen, maar dat kunnen we zien aan het gras. Zo groen.
Maar tot nu hebben we prachtig helder weer. Vanmiddag in Tannö zelfs flink warm.
Veel liefs allemaal en tot volgend bericht.
Zaterdag 5 juni
Vanmorgen mochten we het een beetje rustiger aan doen. Geen wegaanweerkarrenritueel.
We besluiten Gränna te bezoeken. Het is klein stadje met als hoogtepunt heel veel winkeltjes waar polkagrissen worden verkocht. Dat zijn van die gedraaide zuurstokken, je ziet ze ook vaak met Kerstmis in kerstbomen hangen als kleine wandelstokken. Hier zijn veel polkagriskokeri (en) en daar kun je zien hoe die zuurstokken gemaakt worden. Ik heb ze met het oog op het bijna allemaal gewisselde melkgebit van de kleinkinderen maar niet meegenomen. Want de hoeveel suiker loog er niet om.
We lopen ook even naar het haventje, daar is het gezellig druk, een veerboot brengt je eventueel naar een groot eiland midden in het meer. Op het eiland is waarschijnlijk ook een trouwlokatie want een hele stoet bruiloftgasten steken over naar het eiland.
Wim kijkt bij een makelaar naar de prijzen van de huizen hier in Zweden. Een (houten) huis vrijstaand met 4 rum (nee geen flessen maar kamers) 250.000 euro’s Een heel leuk huisje ook vrijstaand met een grote veranda en twee dakkapellen aan de voorkant, werkelijk schattig, 2 slaapkamers 70.000 euro’s.
En dat hey hey als je ergens binnen komt begin ik leuk te vinden.
Dan tenslotte het weer: helemaal super, strak blauw nog steeds en veel zon.
Tot volgend bericht vanaf noord-oost Zweden, met 100% WiFi hoop ik.
06 Juni 2010 - 15:05
Ineke Mijderwijk:
Hallo lieve mensen, ja heerlijk weer wat te lezen van jullie!Hier is het vandaag lekker weertje ze hebben wel zwaar weer voorspeld,gisteren was het ook al mooi ,vrienden van ons wilden al eerder naar skandinavie en hadden het ook uit gesteld omdat het er zo koud was!! dus zijn vandaag met de camper vertrokken,,,Bep en Wim genie ervan liefs Ineke -
06 Juni 2010 - 17:08
Elly:
hey hey dat werkelijk schattige huisje van 70.000 lijkt me wel wat! Met dank en liefs EL.XXX -
06 Juni 2010 - 18:47
Joop:
Vergeten jullie woensdag niet te stemmen. Jullie stemmen kunnen net de doorslag geven of je in september nog op vakantie kan. -
06 Juni 2010 - 19:10
Wim En Bep Den Otter:
Stemmen!!!!!!!!!!!
We zijn zo blij dat we dat "bekvechten" op TV missen. En we hebben altijd al van LINKS en van RECHTS gejat. En er wordt veel RECHTS geluld en LINKS gevuld. Zoeken jullie het maar uit daar in Nederland met Femke, Mark, Jan Peter en Job.
TV ontvangst voor Nederlandse zenders hebben we niet. Duitse wel en die zenden alle voetbalwedstrijden uit. En dat gaan we volgen.