zondag 20 juni 2010
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
20 Juni 2010 | Noorwegen, Sandsletta
We zwaaien om 10.15 uur Gert Jan en Jannie uit. Zij rijden verder naar het zuiden van de Lofoten, richting Ramberg. Ik hoop dat ze daar (en wij nog een dagje hier) beter weer krijgen.
We hebben samen, terwijl de mannen voetbal kijken, de mailtjes bekeken, de site bijgewerkt, geskyped, en foto’s bewerkt op de laptop. Gisteravond hadden we samen een afscheidsdinertje. Was gezellig en lekker. We hebben gisteravond ook nog uitgevogeld dat we al langer achter elkaar aanrijden.
Wij (en zij) waren inderdaad ook 8 juni in Skelleftea.
Beter weer betekent voor ons een beetje zon en strak blauwe lucht met hier en daar een wolkje, veel warmer zal het niet worden, maar dat vinden we helemaal niet erg.
Vandaag is het in ieder geval droog en ietsje, van 8 naar 9 gr, warmer. Zachte winter dus.
Haha je went er aan. Echt !!!! Ik hoor net van Beate dat de weersverwachtingen voor heel Noorwegen behalve voor zuidwest Noorwegen, niet veel goeds voorspellen. Koud en regen.
Dat kunnen wel eens sneeuwbuien worden als we een beetje hoger rijden. Of afgesloten wegen. We zien wel, we hebben het prima naar de zin.
Wim gaat nog een keer vissen vandaag, maar het worden toch gehaktballen.
We ruimen op, draaien een wasje, bekijken wegenkaarten, laden alles op zoals scheerapparaat, tandenborstels, batterij fototoestel, telefoons, en maken vast een boodschappenlijstje.
Morgen vertrekken we uit Sandsletta en gaan eerst richting Svolvaer, de voorraad aanvullen, dan richting Ramberg.
Ramberg (waren we vorig jaar ook) ligt aan het strand en het lijkt ons leuk om 23 juni daar het Noorse feestje van St. Hansfeiring mee te maken. Grote vuren op het strand en Rømmegrød eten.
Veel liefs voor jullie allemaal en tot volgend bericht.
20 Juni 2010 - 14:48
Will & Annelies:
Zit net je verslagen en foto's te bewonderen komt dit bericht binnen.
Wat het weer betreft: Tja
Ik denk dat Helga v Leur ook op vakantie naar Zuid Afrika is.Maar toch veel plezier op het strand van Ramberg.
Groetjes -
XXXX -
20 Juni 2010 - 21:11
Jaap Mijderwijk:
Toch wel prettig wanneer
men zijn verjaardag gelijk met het feest van
St Hansfeiring mag vieren.
Geniet van ieder verhaal
wat jij aan ons toe-
vertrouwd.
Veel plezier en behouden
thuiskomst,
Jaap, -
20 Juni 2010 - 21:45
Ineke Mijderwijk:
hallo Bep en Wim, zo zie je maar dat wanneer je 2 pc in huis hebt je ook 2x antwoord krijgt op je schrijven leuk he?? het is hier ook koud hoor maar het wordt beter!!!doei liefs ineke -
21 Juni 2010 - 16:16
Marjolijn:
......je moet toch wel veel van dit land houden om de kou te weerstaan.... -
21 Juni 2010 - 21:06
Gertjan En Janny:
Hallo Bep en Wim
Gisteren op camping Ramberg gekeken, was al aardig vol, besloten door te rijden naar camping in Fredvang. Prima daar, lekker langs strand en door een meeuwenkolonie gewandeld. Bij aankomst zelfs zon!! Maar vanmorgen weer grijs en regen, besloten de Lofoten de verlaten. Tot onze grote pret konden we bij aankomst in Moskenes zo de boot oprijden (boot vetrekt o.a. 10.30 en 14.00 uur). Om 14.15 waren we in Bodo en na wat boodschappen gedaan te hebben zijn we doorgereden naar Mo I Rana, leuke camping, aanrader! Tussenstop gemaakt op Noors Poolcirkelpunt, puur comercieel. Morgen rijden we verder richting Trondheim en daarna Oslo.
Jullie veel plezier bij het Noorse feest en tot horens.
Gertjan en Janny