Laukvik
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep
15 Juni 2010 | Noorwegen, Laukvik
Gisteren hier aangekomen, en vannacht weer geslapen als een roos.
De hele nacht hoor je de vogels, meeuwen, het kabbelen van het water, en het rondscharrelen van ander vee. Hier lopen geitjes, ganzen, konijntjes en kippen.
Ik heb pas van Brigit uitleg gehad van het hoe en wel, en van het op stok gaan van kippen.
Hoe zou dat hier zijn ??? De vogels blijven fluiten en de kippen, wanneer gaan die hier op stok???En zitten ze van oktober tot maart de hele dag op stok ??? Omdat het dan op 4 uur na de hele dag donker is.
We zitten in Laukvik nog een behoorlijk eind boven de poolcirkel maar de natuur is hier bijna als bij ons. Maar dat komt denk ik ook omdat het hier omgeven door bergen beschut is.
Het is hier vrijwel windstil. Een heel verschil met die nacht ervoor.
Wim heeft gisteravond een poging gedaan om in de camper voetbal op tv te kijken. Dat is door die bergen die ons omgeven dus niet gelukt. Het is …of een super plaats….of op open veld….super plaats dan geen TV, en op een open, koude, flanellen ondergoed plaats kan je wel TV kijken. Maar er is een TV ruimte en Wim hoopt een paar wedstrijden te zien, want Noorwegen zendt niet alles uit. Ze doen niet mee aan de WK. Die van gisteravond tegen Italie heeft ie niet gezien. De wedstrijd tegen Denemarken hebben we gevolgd via sms‘jes van mijn attente zus Karin. Dat is ook heel spannend, want iedere keer als de Nokia piept denk je DOELPUNT!!! Maar voor wie???. We zitten tijdens die wedstrijd op de veerboot. Als het afgelopen is piept bij alle Nederlanders en Denen op de boot de mobiel. Een en al trillende en deuntjes makende Nokia’s, Samsungs en Sony’s Het valt gelijk op dat er veel Nederlanders op de boot zitten. Ik spreek een Nederlands echtpaar, Hij, Willy Wortel en Zij, mevrouw Bloempottenkapsel en ja hoor…daar gaan we weer…waar gaan jullie naar toe ???? ….waar komen jullie vandaan??? en dan komt het. ……….HOE DUUR WAREN DIE CAMPINGS????? Gatverdamme !!!!!!!!!ZIJ hebben lang zoveel niet betaald……..ZIJ weten campings die een derde van onze prijs is. Want ze komen hier al jaaaaaaaren. Het is geen wonder dat wij Nederlanders bekend staan als zuunig, en dat we het liefst in de koelkast gaan zitten om te kijken of het lichtje inderdaad wel uitgaat.
Wim en ik weten alleen dat alcohol hier ongelooflijk duur is en wat nog vervelender is, er is moeilijk aan te komen omdat je daarvoor in een Vinmonopolet (staatswinkel) moet zijn. En vis moet zwemmen dus een glaasje bij het eten …..heerlijk.
Ellen: ik probeer een mooie foto te maken van de stokvis. Heb je misschien advies ????
We komen over een paar dagen in plaatsjes waar rekken vol met stokvis hangen.
Diana en Reinier: Ik heb gehoord dat ze hier de wegen heel goed schoonmaken als het gesneeuwd heeft. En daar waar je niet mag rijden (te veel sneeuw) doen ze een bom (Noorse slagboom) dicht. En bij de meeste huizen staat naast de auto ook een sneeuwscooter.
De bruggen in Noorwegen zijn erg spectaculair, vaak hoog, vanwege de Hurtigruten, en passen ook goed in het landschap.
Heel veel liefs allemaal en groeten vanuit een TOTAAL-NIET-ORANGE Noorwegen.
15 Juni 2010 - 17:55
Will & Annelies:
Hoi Orangefans zonder of met Vuvuzela.
Komt morgen de foto MET vis aan de hengel? Welke soorten vis zit er eigenlijk in deze wateren? Heb echt geen idee en zijn ze allemaal goed te eten?
Wat ik lees en zie allemaal heel geweldig
Groetjes -
15 Juni 2010 - 17:58
198!:
ja, deze foto's demonstreren weer dat Wim toch een echte hengelsporter is. maken jullie deze nog steeds zelf klaar? We zijn weer ouderwets jaloers en kijken nu al af en toe voor een camper op internet ;-) -
15 Juni 2010 - 20:19
Karin:
misschien kan ik wel bij studio sport gaan werken als verslaggeefster. heb geen verstand van voetbal maar wel van smsjes hahaha dus je wim je vraagt maar naar uitslagen en ik sms wel
groetjes henk karin en janiek