Depresie - Reisverslag uit Ramberg, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu Depresie - Reisverslag uit Ramberg, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Depresie

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

22 Juni 2010 | Noorwegen, Ramberg

Depressie

Zullen we beginnen met het weer ? Kortom uitermate terleurstellend.
Het regent al de hele dag. En over vannacht ? Toen het regende het ook .
Maar wat erger was: het waaide vreselijk, de camper schudde zo erg dat ik vreesde dat ie omwaaide.
Dat gebeurt wel met een tent. Die mensen stonden met alle natte spullen in het sanitairgebouw om een en ander met de wandfohn droog te blazen. Een ander echtpaar liet de tent voor wat ie was en ging in de auto slapen. Een Duitse camper zocht toevlucht achter het sanitairgebouw en stond op die manier iets gunstiger.

We hebben vanmorgen getwijfeld om de boot naar Bodø te nemen maar het maakt allemaal niet meer uit.
Volgens de weerberichten heeft dit hele gedeelte van Noorwegen slecht weer dus……

Wij hadden voor vandaag in Borg, het Vikingmuseum op het programma staan en het Nusfjord en besluiten dat ook te gaan doen.
Eerst even een paar verse broodjes bij de Coop en we gaan op pad. Het Vikingmuseum is boeiend en zeer de moeite waard. Jammer van het weer want buiten is ook veel te zien en te beleven.

Als we weer droog, en de koffie achter de kiezen hebben, gunnen we Gerda ook een pleziertje en laten haar de weg naar het Nusfjord uitzoeken. Gerda weet altijd een kortere weg. Soms erg smal en/of onverhard, veel kuilen, nu helemaal vol water, of tegenliggers die ook die weg volgen maar dan in tegenovergestelde richting. Dat is soms niet leuk. Vooral niet als het een grote bus is.
Maar ze doet het uitstekend, we slaan nu een groot stuk E10 (de hoofdweg) over, en komen aan in Nusfjord.Norges best bevarte fiskevaer. Wat het betekent, ik weet het niet, maar er komt het woord fisk in voor. Fisk is vis en dat heeft Wim nog niet gevangen.

Nusfjord is een geweldig leuk plaatsje en een prachtige weg er naar toe. Maar met regen, grijze laaghangende bewolking, allemaal kletsnatte mensen die alles per fiets doen, en die bewegende ruitenwisser is er geen lol aan.

Om 5 uur staan we in Ramberg op de camping waar in tegenstelling met gisteren nu heel weinig mensen (campers) zijn.
We zoeken troost bij een glaasje wijn, eten, wassen af, drinken koffie, straks een douche, dan naar bed en morgen nog een bezoekje aan Reine en dan de boot van 14.00 uur richting Bodø.

Jaap, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

• 22 Juni 2010 - 19:37

198!:

Houd moed! Het zal vast veranderen. Misschien niet vandaag, maar toch.
    Voor de afwisseling is hier de zomer en het mooie weer eindelijk begonnen!!

• 22 Juni 2010 - 20:24

Ineke Mijderwijk:

Hallo lieverd! je bent 1 dag te vroeg!!maar misschien kun je morgen niet mailen????dan alvast bedankt, ik stuur het allemaal door naar beneden haha,,verder is het hier mooi weer en het wordt steeds mooier hebben ze voorspeld dus,,verder goeie reis liefs Ineke, die nu met een 70 jarige samen woont,,doeiiiii

• 22 Juni 2010 - 20:31

Wim En Bep Den Otter:

Ik weet heel goed dat Jaap 23 juni jarig is. Ik denk dat jij, en Jaap dat verslag pas morgenvroeg lezen. Maar....
    jij ook van harte gefeliciteerd met zo'n jonge God.
    Zul je m morgen een beetje verwennen ???

• 22 Juni 2010 - 21:18

Jaap Mijderwijk,:

Bep,dat jullie ondanks het slechte weer nog aan mijn verjaardag denken.
    Ik zal zeker op jullie een toost uitbrengen
    Geniet dagelijks van jullie verslag volg jullie reis op de kaart en ben enorm jaloers.
    Weet je ,ik zeg steeds tegen Ineke ,gaan wij ook een keer doen als wij wat meer tijd tot onze beschikking hebben Jullie hebben "LAK"aan tijd en gaan gewoon en dat vind ik echt "KLASSE"
    Geniet van deze reis en Wim voor jou,een extra "Petrie Heil"gewenst
    Groeten Jaap M

• 23 Juni 2010 - 20:09

Gertrjan En Janny:

Hallo Bep en Wim
    Jammer hoor dat slechte weer in zo'n mooie omgeving!! Vandaag hadden wij zon en hebben op de camping in Koppang buiten voor de camper gegeten. Dat was even geleden!! Vanmorgen hebben we Trondheim bekeken, mooie stad. Morgen hopen we aan te komen bij onze vrieden in Blaker bij Oslo. Dan kan er 's avonds voetbal gekeken worden!! Jullie wensen we een goede overtocht naar Bodo zonder veel wind en regen. Is het Noorse strandfeest nog wat geworden ??
    Hartelijke groet
    Gertjan en Janny