In Noorwegen - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu In Noorwegen - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Wim en Bep otter - WaarBenJij.nu
VIP-Report

In Noorwegen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Wim en Bep

13 Juni 2010 | Noorwegen, Oslo

Vesterålen

Vandaag, zaterdag 11 juni rijden we een werkelijk adembenemende tocht van Bjorklidens over de E10 via het Fjäldal naar Riksgränsen, door naar Bjerkvik weer verder over de E10 naar de Vesterålen, naar Storland. Onderweg zijn we de landschappen zoals beschreven in het boek van Hermans Nooit meer slapen. We hebben daar nu een hele goede voorstelling van.

We zijn vlak na Bjorklidens de Noorse grens gepasseerd. Niet aangehouden…..want we overschrijden de hoeveelheid alcohol rood en wit die je mee mag nemen. Hahaha.

Afgelopen nacht stonden we hoog (500 meter) in de bergen en er lag sneeuw.
Buiten stond een flinke wind en dat maakte het wel koud, maar binnen in de camper was het goed uit te houden.

Gisteren op de route treffen we een Nederlands stel uit Groningen, we komen die nog een paar keer tegen bij mooie utsigten, en we staan samen met hun in Bjorkliden tussen de bergen. We maken een gezellig praatje.
Vandaag treffen we dat stel nog een paar keer. Dat gaan we nu vaker meemaken. De mensen rijden allemaal zo’n beetje dezelfde route. Of ze gaan naar de Noordkaap de E6 op,of naar de Lofoten, je ziet nu vaker een bekende Duitse, Franse, Finse of Nederlandse camper.

Vandaag onderweg probeer ik in een Samisch openluchtmuseum de rendiergeweien voor Jasper en Martijn te vinden, maar het museum was er niet (meer).
Ik doe mijn best jongens, ik hoop dat het nog lukt.

De Zweedse kronen hebben we opgeborgen, en de Noorse kronen uit de muur gehaald, gelijk gewisseld want hier in Noorwegen moet je weer extra betalen voor het douchen.

Ik krijg berichten van het thuisfront dat zij hebben gezien dat het weer hier in Scandinavie niet zo goed zou zijn.??? Dat is dan heel plaatselijk want wij hebben nog steeds heel erg goed weer. Zon, met hier en daar een wolkje, niet te warm maar we zitten ook in het noorden van Noorwegen.

Internetten is op de Vesterålen en de Lofoten bijna niet mogelijk dus jullie lezen deze verslagen allemaal achteraf, tenzij we bij een hotel verbinding kunnen krijgen.

• 13 Juni 2010 - 16:03

Rene:

Maar Bep, rendieren hebben toch altijd een gewei. Het lijkt meer op een konijn met hoge poten.

• 13 Juni 2010 - 16:25

Wim En Bep Den Otter:

Opletten Rene, het is een eland en geen rendier en bovendien een vrouwtje. Mennekes hebben inderdaad een immens gewei

• 13 Juni 2010 - 18:40

198:

hallo!
    na wat drukke dagen eindelijk een verslag kunnen lezen....jullie genieten weer zo te lezen...hangt de camper al schuin van de wijnvoorraad? Klinken de flessen bij een kuil in de weg??? laat dat maar niet te hard horen naar politie idd ;-) hahaha

• 14 Juni 2010 - 15:12

Marjolijn:

wat een fantastische foto!En ja, het kleintje is vaag te zien. Super!
    groetjes van Marjolijn